Herman Koch interjú

De roman, een vakantie zwembad op slechts een paar dagen voor de Book Festival gepubliceerd in Hongarije, terwijl in Nederland voor 5 jaar.
Vandaag de dag op dezelfde manier zou het een roman te bieden? Neem me niet kwalijk, op dezelfde manier.
? Ook de roman zou je vijf jaar geleden willen? In feite.
Ik bedoel, nu dat is een beetje verwijderd van de regénytől, Het lijkt erop dat een kind uit een eerder huwelijk.
hoewel inderdaad Enige tijd verstreek, maar ik hou nog steeds van het boek, een van de, zo niet het beste werk van mij.
Persoonlijk heb ik liever een vakantie bij het zwembad.
Dank je wel.
De structuur van romans Nu laat ik u vragen.
Het is als een soort detective verhalen Ze zouden geleidelijk worden onthuld in de relevante informatie over een misdrijf Het bouwt het verhaal, dat eindigt met een twist.
Pre-raden deze zinnen, het ontwerpen van een roman, of geconverteerd om op te treden op de weg? Nee, alles coming out proces, soms weet ik niet waar ik ga, blijven maar komen de ene na de andere scènes en hoofdstukken.
Ik wil mezelf te verrassen, en dit als een prettig neveneffect is dat als ik niet precies weet Wat volgt, dan is de lezer kan niet weten, want op dezelfde plaats langer dan ik deed.
Ja, heel interessant.
Bovendien, vooral omdat Ik denk dat de belangrijkste conflict van de roman, als ik het zo mag zeggen zet het, de ziel van de hoofdpersoon plaatsvindt.
je Volgens iedereen heeft skeletten in de kast? Natuurlijk, niet iedereen, maar er is geen man die niet doet bestaan ​​van geheime gedachten en dagdromen, en ik Ik denk dat ik deze geluiden geven.
Denk bijvoorbeeld aan een zeer, zeer vervelende buurman die man moeten samen leven en blij zijn als permanent Het zou verdwijnen als op een dag dood neer zou vallen.
Zeker niet het streven naar de moord, maar indien zij sterft, je denkt dat “eindelijk na”.
Het oplossen van conflicten in de roman is nogal radicaal.
Ik denk dat deze situaties is er geen andere oplossing, de spelers hebben geen keus? Maar ja, nog steeds leuk om te hebben.
Ze konden een ander besluit maar niet op morele gronden maar instinctief handeling, en als er iets gebeurt met de mensen kinderen, is het misschien niet de waarheid primair, maar misschien met een wraak.
Ik denk dat alle het diner, maar ook als de ware belanghebbenden in Holiday, dat de gewone mensen niet hun voorbeeld te volgen, maar dit fictie, net als de films.
Het is gewoon een roman.
Het kwam voor mij is dat de spelers burgerwacht in plaats van aan de wenden tot overheden.
Het voelt zo groot wantrouwen van staatsorganen? Ja, maar niet alleen dit.
De reden is heel anders, als de vader van het huisje je denkt haar dochter had vreselijke dingen meegemaakt, en dan op voorwaarde dat de waarheid dat voortdurend herhaald, opnieuw en opnieuw.
Dus ik denk, en niet beweren Het besluit te corrigeren, maar het doet zich niet voor het gerecht.
Natuurlijk, de andere geval is de situatie compleet anders voor het diner, als jonge mannen, is natuurlijk niet echt kinderen, maar jonge volwassenen of tieners in plaats van acteurs.
Persoonlijk ben ik Ik denk dat ze niet in staat om te leven met een dergelijk geheim zijn, ze konden niet zonden committeren aan nooit aan het licht komen.
Dus, ik weet het niet, zoiets als dit.
Dit kan van alles zijn, maar de spelers elkaar niet vertrouwen.
Denkt u dat het is een veel voorkomend verschijnsel in de wereld van vandaag en wat je denkt dat zou de reden zijn? Ik denk niet dat het algemene verschijnsel is veel meer afhankelijk van uw land.
er is naties, die niet zo veel vertrouwen moet in de politie en de autoriteiten hebben bovendien Als uw familie is een man, je eerst denken aan haar om hen te beschermen, en dan pas komt de politie en de autoriteiten.
Een of andere manier, denk ik, en dus niemand Ik wil pijn als een Siciliaanse familie die tijdens het diner.
Ik weet niet maffiózókként, maar eerder als Soprano in “The Sopranos” van een gemiddeld Nederlands gezin Het zou zijn waar de hele familie kring op te lossen, en de eerste in-house fare problemen.
Dan komt de rechterlijke macht, de politie en de autoriteiten.
Ik ging ook naar Nederland en vooral daar het volk Ik ontmoette om vriendelijk te zijn, dus het was een beetje een schok Dinner uitbeelding van mensen, als ik dat mag zeggen.
in de roman, Ze portretteerde de problemen en situaties die specifiek zijn voor Nederland? Ik denk dat er meer problemen die expliciet zijn Typisch voor Nederland.
Maar ik denk dat het land zo zeer beschaafd en gecontroleerd in sommige opzichten de maatschappij is nog steeds leuk om een ​​bloeiende democratie.
echter iedereen heeft hun mening en hun politieke met elkaar oneens is een eerlijke manier.
mijn acteurs echter, gedragen ze zich niet in een politiek correcte manier, maar rebelleren tegen de algemeen aanvaarde opvattingen.
Romans protagonisten congestie te kiezen: upper-middle-class intellectuelen, die vaak lijkt alsof het grootste probleem zou zijn om de tafel te krijgen coolste restaurant.
Waarom denk je dat dit kan van belang zijn voor de achtergrond van de verhoogde problemen van de mensen die in andere omstandigheden, zeggen Voor Oost-Europeanen of de Hongaarse lezers? Ik denk dat dit soort situaties, de sociale situatie niet zo belangrijk.
Immers, nog steeds lezen De negentiende-eeuwse romans, waaronder Russisch het werkt als Anna Karenina of War en vrede, dat hij is echt de hogere klasse, maar ook Zij spreken van de adel.
En dit is slechts de middenklasse, misschien een beetje upper-middle class, maar het is nog steeds interessante dingen in petto voor elke laag.
meer zelfs als, laten we zeggen, lagere sociale lagen of uit een ander land komt van de man of of uit een ander land, en in feite – dat je woorden Ik woon – laat duidelijk ziet intellectuelen deze zijn Nederlands.
Het is interessant op een lezen, die zo verschillend van de mens.
de gedachten en daden, maar veel lezers zijn zeer vertrouwd, in ieder geval denk ik.
Acteurs romans is heel uitgesproken en overwegend negatief mening over de mensen die er omheen. Alleen uw view We hebben een zaak, maar we hebben niet de moeite nemen om naar anderen weten? beschouwt dit vandaag de dag een ernstig probleem? Natuurlijk, ik ben er zeker van. Ik zie dat de mensen zijn heel gemakkelijk om anderen te oordelen boven, zou het moeten heel voorzichtig zijn, maar natuurlijk onzin vermijd vooroordelen, bovendien, zelfs in deze tijden is er een kern van waarheid. Ik weet het niet, ik denk dat je moet voorzichtig zijn, in tegenstelling tot de acteurs.
Zorg moet worden genomen te snel niet te oordelen, en proberen om zoveel mogelijk te leren. Persoonlijk ben ik verplicht mij om hoe meer je weet over mensen. De spelers hebben echter de voorkeur aan de bezorgd over hoe te leven hun leven zoals ze willen. En je voelt het Book Festival? Ik heb het gevoel dat.? Zelf, het boek festival. Dank je wel, nou ja, ik wou dat ik rond een kwam niemand, dus hebben geen tijd gehad om rond te kijken had, of ontspannen buiten. In sommige opzichten, het boek is helemaal hetzelfde festivals, onder hen zijn er enkele heel krachtig, maar ook kleinere.
Niettemin, dank u, fijne Ik had al een groot interview voor een live publiek, en ik ben erg blij. Ik had al in Boedapest geweest? Wat is uw indruk van de stad en de Hongaren? In dit grappige, oke, niet echt Zodra ik hebben zich in, zelfs in 1973, dat het niet van gisteren. In feite, 43 jaar geleden. Ik was heel jong, als een lifter Het kwam hier voor. Natuurlijk, het was nogal een ander land, maar de stad heeft het was ook mooi. Nu, zonder enige hízelkedőnek ik verdwijnen, maar Ik zie dat echt prachtige plek. eergisteren Ik kwam, en ik denk dat alle terrassen, mensen. Gisteren heb ik gekeken naar het ergens waar de straat vol met bier drinken bij jongeren was. Altijd het leven gaat door, en de stad is echt mooi, en heeft al besloten dat, hoewel ik vertrek morgen, maar ik zal snel terug zijn om rond te kijken naar meer. Wij zijn van harte welkom! Bedankt voor het interview! Okay! U bent van harte welkom.

You may also like...