Vrijheid van Marion Bloem Vrijheid van Elena Frova

Vrijheid van Marion Bloem (Origineel) Als vrij zijn is: hou jij je mond want ik heb iets te zeggen Als vrij zijn is: jij achter tralies, want dan hoeven wij niet bang te zijnvoor al jouw anders zijn en doen en anders laten Als vrij zijn is: de dag van morgen strak bepalen door de dag vandaag iets minder dag te laten zijn Als vrij zijn is: de deuren sluitenen op het beeldscherm vrij bekijken wat veilig uit de buurt moet zijn Als vrij zijn is: steeds rustig slapen omdat de anderen hun tong moedwillig is ontnomen Als vrij zijn is: eten wat en wanneer je wiltmaar de schillen laten vallen in de krantenwaar de honger wordt verzwegen Als vrij zijn is: niet hoeven weten wat mijheeft vrijgemaakt, mij vrij houdt, mij in vrijheid elke dag gevangen neemt Als vrijheid is: wachten tot de andermij bevrijdt van angsten waar ik heilig op vertrouw Als vrijheid mijn gedachten pleistert Als vrijheid om mij heen overal rondom en in mij waait, maar voor jou niet is te vangen Als vrijheid mij beschermt tegen jouw ideeën die voor mij te anders zijn Als vrijheid voor mij vandaag zo vanzelfsprekend lijkt, en jij niet weet wat dat betekent Dan is vrijheid munt voor mij en kop eraf voor jouDan is vrijheid lucht en willekeurig Maar staat het mij misschien wel vrijom iets van mijn riante vrijheid -met wederzijds goedvinden natuurlijk- tijdelijk of voor langere duur af te staan om jou van mijn verstikkende vrijheid te bevrijden Origineel gedicht van Marion Bloem Italiaanse vertaling van Elena Frova.

You may also like...