Kledingstijlen van moderne muziekgenres
Moderne muziekstijlen

Kledingstijlen van moderne muziekgenres

Als moderne muzikant of artiest gaat het allang niet meer om enkel de muziek, maar ook om de identiteit en de daarbij horende kledingstijl. De kleding versterkt namelijk het imago van de artiest en dat komt de muziek dan weer ten goede. In dit artikel gaan we in op de verschillende kledingstijlen die in bepaalde muziekstijlen vaak voorkomen.

Verschil tussen man en vrouw

Jongens kleding is vaak te onderscheiden van meisjes kleding, maar in de muziek zijn deze verschillen echter erg klein geworden. Zo loopt popzangeres Billie Eilish het liefst in grote jongens kleding, terwijl artiesten Omar Rudberg en Harry Styles graag in vrouwelijke kleding rondlopen. Het is dus maar een kwestie van tijd tot jongens kleding als gewoon ‘kleding’ wordt bestempeld zonder er een geslacht aan vast te hangen. Dit fenomeen is het duidelijkst te zien in de popmuziek, in andere muziekgenres is dit verschil nog erg groot.

Pop, rock, jazz

Rockmuzikanten hebben vaak een zeer uitgesproken uiterlijk waardoor je vaak al kunt zien naar welke muziek ze luisteren of wat ze zelf maken. In de popmuziek is dit lastiger te herkennen omdat dit de mainstream wordt genoemd en zij dus de hedendaagse trends bepalen. Kijk maar eens naar popiconen Selena Gomez of Ariana Grande. Jazzmuzikanten hebben daarentegen gewoonlijk een doorsnee uiterlijk waardoor ze niet direct als muzikant te herkennen zijn. In dit genre is het ook niet echt belangrijk dat kleding hun muziek ondersteunt – hierin draait het echt alleen om de muziek die zij maken.